Хай буде всім нам день оцей- як свято!

Минуло ще одне літо дитинства у дітей, юності у юнаків та юнок, зрілості у батьків, вчителів.

Вартові казкового літнього царства здали свої пости вартовим осені. Тепер їм цілих три місяці, аж до зимових холодів, нести нелегку службу.

Працьовита красуня – осінь взялася до роботи, бо ж на шкільному порозі почався новий навчальний рік.

Рік нових відкриттів і пізнання. Адже  ми піднялися на сходинку, яка поведе нас  у нову українську  школу, де кожен, опанувавши життєві компетенції, матиме змогу реалізувати себе.

Тут воно – єднання поколінь: на зміну одним приходять інші. І щороку з першим дзвоником змінюється обличчя навчального закладу, завдяки народженню нового першого класу.

Розпочалося святкова програма  зверненням до усіх присутніх талановитих, креативних Володарів Знань (В. Дворецький, К. Прокопчук),  які під урочисту мелодію музики сповістили про початок нового навчального року та побажали здоров’я, щастя добробуту, миру на довгі роки.   Продовжили – унікальні та непередбачувані Радники (М. Драпеза, Д. Новик).

У вітальному слові директора НВК  Гузич Тетяни Данилівни, людини, яка добре розуміє проблеми школи, завжди шукає нове, пропонує актуальне, орієнтується на майбутнє,  прозвучали слова подяки учнівському, педагогічному та трудовому  колективам, батькам.

Багато щирих, теплих слів  на адресу  НВК  та його господарів було сказано гостями: Кузьмичем Адамом Леонідовичем, радником народного  депутата Василя Петровича Яницького, Велінцем В’ячеславом Володимировичем, співзасновником сільськогосподарського підприємства «Маяк – Полісся», Новиком Аліком Олександровичем, головою Туменської сільської ради, які завітали на святкову програму з подарунками, щоб з радістю пригадати  веселі акорди складного і суперечливого, незбагненного і непередбачуваного, але все ж таки прекрасного  життя в країні Дитинства та юності та привітати перший клас з днем народження.

Усім загальновідомо, що знання – це сила.  Вони, мов чисте повітря і життєдайна енергія сонця, необхідні нам для будівництва держави.

     Щоб довести цінність знань та привітати з днем народження перший клас на програму прийшла високошанована  пані Мудрість (Ю. Коржовник).

Загадковий світ непередбачуваного таланту та неперевершеної майстерності подарувала присутнім Лінь (К. Мойсеєва).

Важко і незвично першокласникам одразу стати школярами. Та поряд із ними буде їх перша вчителька (Н. В. Загура).  Саме вона відчинить двері у дивний світ казки, знань, сповненого переливами дитинства, фантазій, допитливості та бажання пізнати невідоме.

Саме з цього прекрасного, безмежного світу прийшли представники чарівної окраси нашого рідного краю – Клен (І. Діжурко) та Верба (А. Гречко), щоб привітати з днем знань, який відкриває світ пізнання та сходження до одвічних життєдайних джерел цивілізації, святом молодості та надії та подарувати першому класу подарунки з нагоди дня його народження.

Рідна Україна і рідна Мати – два крила любові, два крила несуть українську душу через віки, і не в’януть у вічному польоті, бо тримає їх на світі материнська любов.

Слово «мама» росте з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розквітає квітка, як тихо світить веселка і гладить по голівці рідна рука. Такою рукою є рука Дячок Зорини Оренбаївни,  яка сказала напутні слова першому класу, благословила житом – пшеницею.

Упродовж усієї програми піснями звеселяли наші душі майбутні зірочки  естради: Д. Леоновець, К. Петрушко, М. Юрчук, Л. Богатько.

Фінальною сценою святкування дня народження став іменний торт та частування усіх присутніх солодощами.

Святкова програма закінчилася мелодійним звуком шкільного дзвінка, якого дали В. Гречко, М. Мазанович.

Залишити коментар