Дитяче об’єднання “Сузір’я”

Презентація дитячої організації

Місячник художньо-естетичного виховання «Я – мистецтво»

У королівстві чарівного пензля

Мистецтво – чарівний світ краси, що з давніх – давен приваблює людей. Майже сорок тисячоліть існує на землі мистецтво. Воно створене людиною і є невід’ємною частиною її життя, її вічним супутником.

У світі багато різних видів мистецтва, шлях кожного з них до серця людини є різним: ми сприймаємо їх  і слухом, і зором. Однак, усі вони споріднені, бо у них єдина мета – передати людям задум митця, його ставлення до навколишнього світу, до життя.

Кожне мистецтво прагне своєю «мовою» відобразити повноту й багатогранність дійсності, усе розмаїття звуків, барв і форм.

Поринути у світ мистецької краси мали можливість члени дитячої організації, які взяли участь в уявній грі-мандрівці «У королівстві Чарівного пензля». Усі разом вони створили картину дружби. Кожен намагався відкрити розмаїття і повноту навколишнього світу, звеличитися над прозою буття, злетіти у світ фантазій.

Музична скринька

Світ музичного мистецтва великий і різноманітний. Він сповнений розмаїттям кольорів, звуків, образів. У ньому, як у дзеркалі, відображаються найкращі думки людей, їх трудова діяльність, прагнення до краси і щастя.

Музика надихає весь світ, постачає душу крилами, сприяє польоту уяви, додає життя і веселість всьому існуючому. Її можна назвати втіленням всього прекрасного і всього піднесеного. Ніщо так сильно не впливає на душу людини, як чудова музика зі своїми надзвичайно прекрасними звуками.

Вона є невичерпним джерелом для кожного з нас. Від неї світлішає похмурий день, зникає втома, з’являється бажання любити людей і весь цей незбагненно прекрасний у своїй гармонії світ.

В цьому надзвичайно цікавому світі побували члени дитячої організації, які взяли участь в ігровій вікторині «Музична скринька».      Учасники поринули у чарівну атмосферу різноманітних етнічних звуків,  отримали задоволення і естетичну насолоду.

Перемогу здобули: І. Мазанович та Т. Діжурко.

Місячник формування основ здорового способу життя «Ти і твоє здоров’я»

      Мій внесок у збереження природи

Земля… Яка вона? Земля породжує джерельця і стрімкі потоки, трави і дерева. Вона тримає на собі океани, ганяє хмари та грається їхніми тінями. Приймає всі дощі, сніги, тумани. Вона розкривається жерлами вулканів, запускає птахів у небо, радіє кожній пташці і тварині.

Земля то завмирає, то відроджується знову, даруючи своїм жителям дивну красу природи. Людині завжди кортіло зазирнути і дізнатися, що там за горизонтом. І вона вирушила в мандри, щоб осягнути велич і могутність Землі. Мільярди років світить вона маленькою зіркою в безмежному просторі Всесвіту.

Але ніколи людина не відчувала такої гострої тривоги за наш спільний дім, як в останні десятиріччя. Назавжди зникли сотні тисячі видів рослин і тварин. Вирубано половину всіх існуючих раніше лісів. Висихають і забруднюються моря і річки. А скільки ще навколо видимих і невидимих слідів нерозумної діяльності людини.

Настав час отямитися, схаменутися. Людина може бути щасливою тільки у співдружності з природою. Щоб довести це твердження членами дитячої організації було організовано та проведено гру «Мій внесок у збереження природи». Учні, будучи в гостях у матінки природи, охоче демонстрували свої інтелектуальні здібності. Перемогу здобули: С. Прокопчук, А. Калапа.

           Здоров’я і спорт поруч ідуть

Здоров’я — це безцінний дар природи, воно дається, на жаль, не навіки, його треба берегти. Але здоров’я людини багато в чому залежить від неї самої, від її способу життя, умов праці, харчування, її звичок і духовності. Не викликає сумніву, що всі вчинки людини від­биваються на стані її здоров’я. Щоб зберегти його, нам необхідно не лише володіти спеціальними знаннями в цій галузі, але й уміти захистити себе в різних ситуаціях, небезпечних для життя і здоров’я.

Адже кожному з нас прита­манне бажання бути сильним і здоровим, зберег­ти якомога довше рухливість, бадьорість, енергію і досягти довголіття. Щоб зберегти здоров’я, сучасній людині, необ­хідно вміти протистояти різним видам небезпек.

То ж, щоб розширити знання учнів про правила здорового способу життя членами дитячої організації було організовано та проведено спортивні змагання      «Здоров’я і спорт поруч ідуть».

Учасники випробовували свої сили та знання на сходинці «Здоровий спосіб життя» та сходинці «Безпека щоденного життя».

Перемогу здобула команда «Живчики».

   Переможемо всі хвороби

Справжній інтерес до гармонійного розвитку людського тіла, формування його краси, виховання твердості духу людського спостерігався ще в Стародавній Греції. Фізичні вправи тут були піднесені до культури. З її допомогою тисячі греків удосконалювати своє тіло, формували його пропорційність, пластичність, розвивали його швидкість і силу.

За словами древніх мудреців: чим слабше тіло людини, тим меншою волею вона володіє, тим менше у неї можливостей досягти бажаної мети.

Вище сказане твердження було доведено учасниками ігрової програми «Переможемо всі хвороби».      Учні дійшли висновку, що здоров’я – це найвище благо, дароване людині природою. А  без нього життя не може бути повноцінним і щасливим.

Здоров’я – це дар космосу, дарований  людині. Його треба шанувати, не втрачати, а примножувати.

Подорож до країни Здоров’я

 

Здоров’я – це найвище благо, дароване людині природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим. На жаль, досить часто ми бездумно розтринькуємо цей дарунок, забуваючи, що втратити здоров’я легко, а повернути – дуже важко, інколи неможливо. Тому ми повинні дбайливо ставитися до власного  здоров’я.

З цією метою  в нашому НВК членами дитячої організації було організовано та проведено гру – подорож «До країни Здоров’я». Учні подорожували по станціях: «Спортивна», «Пізнайко», «Нехворійко», «Художня». Станціями клас – команду водив капітан. Порядок відвідування станцій був відповідно до маршрутного листа, який витягував капітан за жеребом.

У ході гри команди переходили від станції до станції, виконуючи завдання на кожній із них.  Так, на станції «Спортивна» вони  відповідали на запитання, пов’язані зі спортивно – олімпійським рухом, демонстрували вправи ранкової гігієнічної гімнастики. На станції «Пізнайко» – об’єднувалися в групи методом розрахунку на 1 – 5. Кожна група отримувала запитання. Вона готувала відповіді протягом 2-х хвилин, потім ознайомлювала з ними інші групи. На станції «Нехворійко», учні відгадували загадки, пов’язані з органами тіла людини, і розповідали про попередження захворювань цих органів. Останньою зупинкою учнів була зупинка на станції «Художня»,  де учні демонстрували свої художні здібності, малювали квітку Здоров’я.

Участь класних колективів у цій грі сприяла підвищенню згуртованості, укріпленню духу колективізму та дружніх стосунків, вихованню бажання займатися фізичною культурою та спортом. Перемогу здобула команда учнів 2 класу.

 Місячник родинно-сімейного виховання «Я – родина»

У колі рідної сім’ї

З давніх-давен людям відомо: «Дерево життя — це гілочка, на якій ростуть 3 листочки. Перший листочок — символ минулого,  другий — сучасного, третій — майбутнього». Зображення дерева життя зустрічається на каменях давніх часів і свідчить про те, що люди ще в сиву давнину знали про зв’язок трьох листочків. Усе сьогодення — це наслідок минулого, а в тому, що відбувається нині, народжується майбутнє.

Щоб довести вище назване членами дитячої організації було організовано та проведено гру «У колі рідної сім’ї».

Учасники поринули у світ дивовижної краси нашої держави, показали свою радість, своє щастя з приводу того, що народились і живуть на такій чудовій, багатій, мальовничій землі, на нашій славній Україні, охоче спілкувалися між собою, ділилися розповідями почутими з уст членів родини. Виконуючи різні завдання, вчилися  жити у мирі й злагоді.

Конкурс «Чиє вітання найкраще»

Дитячий світ – це особливий світ. Усім зрозуміло, що ми, діти, користуємося благами, створеними іншими людьми. Люди дають нам щастя дитинства, а ми маємо платити  їм за це добром, бо життя не змінить вже ніяке диво, за винятком, дива доброти.

У житті багато залежить від нас. То лише в казках жива вода лікує і оживляє людей, а чародії дають силу і мужність. Немає сьогодні казкової чудодійної сили. Є   людська сила милосердя – дарувати краплинку добра родичам, друзям, одиноким людям.

Про це добре знають  члени волонтерського осередку «Милосердя», які організували та провели конкурс «Чиє вітання найкраще». Учні виготовили вітальні листівки своїм рідним  та друзям.

Переможцями конкурсу стали: С. Прокопчук, Д.

 

.